Nog steeds zijn ze te koop, de boeken die ik geschreven heb. Zie de link: Mijn boeken.

Mijn vroege ochtend wandeling…..

Gepubliceerd op 14 januari 2021 om 11:40

Het ontstaan van de passie om lange wandelingen te gaan maken, was al een hele tijd geleden begonnen. Was het als jonge jongen nog struinen in de weilanden rondom ons huis in Kudelstaart, lekker over slootjes springen, over hekken kimmen en op je buik in het gras liggen en kijken wat er zoal in de sloot gebeurde. Kikkervisjes, waterjuffers, beestjes die over water liepen, kleine visjes, eigenlijk alles wat zich in het water bevond had mijn grote interesse. Uren was ik zoek en eigenlijk wilde ik nooit graag naar huis, het fascineerde mij.

Op vakantie gaan naar Majorca, Zuid Frankrijk, Engeland of België het maakte allemaal niets uit. Op vakantie gaan is nooit echt mijn ding geweest. Deed dit alleen om een vriend, ex partner of familie lid dit zo graag wilde. In de meeste gevallen draaide dat uit op, juist wandeling in de natuur en omgeving en dat werd niet altijd op prijs gesteld. Op Majorca beklom ik met groots plezier de berg achtige heuvels en zag daar ook prachtige grote libellen. In Zuid Frankrijk beklom ik ook de bossen in prachtige heuvelachtige bergen met mooie stromende riviertjes en altijd vroeg in de morgen. Was soms niet de enige, want hoorde stemmen en geplons van water, dit waren een groepje personen van mijn leeftijd. Mannen en vrouwen waren lekker in hun blootje aan het spartelen, toen ze mij zagen wenkte ze ook van ‘kom maar lekker zwemmen’. Ik durfde niet en zwaaide naar ze en wandelde weer verder de bossen en struiken in. Tot ik op een plek kwam waar je zo de rivier in kon lopen. ‘Ach wat kan mij het schelen’ dacht ik en trok al mijn kleren uit en stapte in het water. Doordat het vroeg in de morgen was en nog fris voelde het stromende water heerlijk aan. Heb daar heerlijk een half uurtje gezwommen en kwam verkwikt weer uit het water. Een beetje afdrogen met een hemd die ik onder mijn shirt droeg, daarna aangekleed en verder gewandeld. Je begrijpt toen ik terug bij het huisje kwam werd het mij niet met dank afgenomen, de dag was bijna om. De dagen daarna heb ik het dat steeds herhaald, mijn ex wilde alleen maar boeken lezen bij het huisje. Er waren wel kleine veranderingen, had een handdoek mee en heb een paar maal met de aanwezige groep mee gezwommen. Ach er zijn maar twee soorten, dus het was gewoon.

Nu tegenwoordig noem ik het hard wandelen. In een hoog tempo slijt ik mijn kilometers. Vaak de zelfde ronde. Er wordt dan ook aan mij gevraagd of dat niet een beetje saai is, steeds dezelfde ronde. Er zijn een paar redenen hiervoor. De ronde die ik loop is voor 95% op voetpaden en de andere 5% is fietspad. Dat is zo in de morgen vroeg het veiligst. En heb wel verlichting die ik draag en een fel gele sportjas aan, maar er rijden ook veel slaapkoppen rond die je anders niet zien. Nu is het zo dat ik alleen af en toe moet oversteken en dan ga ik ook pas als ze echt gestopt zijn. Moet wel zeggen doordat ik verlichting draag heel veel voorrang krijg, mooi van de mens. Wat deze route ook heeft is een diversie tijd aan bochten en verschillende straten of straatjes, het verveelt niet. En er is een nog een voordeel aan, tijdens werkdagen is het best druk in Kudelstaart en Aalsmeer, en gaan de mensen je herkennen. Dus is het vele malen ‘goedemorgen’ of ‘hoi daar’ of zelfs toeteren en zwaaien.

Wandelen en natuur is nu eenmaal mijn ding. Als ik langs de Stommeerweg loop en de kerk aldaar passeer, dan zit er een merel om half 7 in de ochtend het hoogste lied te zingen terwijl het nog pikdonker is. Mijn hart smelt!!!                               

 

Groetjes Wijnand.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.