Boeken kun je bestellen via info@wijnand-schrijft.nl

Geld storten op NL58 RABO 0363 5371 63 met vermelding titel boek en adres, of bellen over hoe we het kunnen regelen naar 06-25167402.

Ik ben Wijnand Springin’tveld en ben geboren 13 september 1952. In Kudelstaart       ( gem. Aalsmeer), een klein plaatsje bij de Westeinderplas ben ik opgegroeid. Toen ik 27 jaar was, ben ik uit Kudelstaart vertrokken en heb ik vele omzwervingen gemaakt wat het wonen betreft. Amsterdam (de Pijp), Bijlmermeer, Watergang, De Goorn, Uithoorn en Amstelveen. Sinds 9 jaar woon ik weer in Kudelstaart. Op de plek waar vroeger onze lagere school heeft gestaan.
Dat is nu een hofje geworden en woon dus in de oude kern van Kudelstaart vlakbij de kerk en dorpshuis, samen met mijn vrouw Marja. Dat het dorpshuis op steenworp van ons huis staat is mooi, want daar beoefenen we onze andere hobby, sjoelen.
Zo een twintig jaar geleden ben ik na vele soorten werk, kwekerij, schoonmaak bedrijf, restaurant, huismeester geworden. Eerst drie jaar in Uithoorn bij de flats, waar allerlei soort bewoners woonden en nu alweer ruim 18 jaar in de Digna en Zeelandiahoeve en sinds september 2015 in de Amstellinde in Amstelveen in seniorencomplexen. Inmiddels met pensioen op 8 augustus 2017.
Dit was voor mij de plek waar ik wilde werken heb het er echt naar mijn zin gehad. Eigenlijk beschouw ik het niet als werk. Doordat ik het hier naar me zin heb is het ontstaan van stukjes schrijven, van wat ik beleef hier, een kleine stap geweest. Het was ook een soort van, van mij afschrijven, dat ik mijn verhaal kwijt kon.
Eerst deed ik dat via e-mail naar collega`s, familie en kennissen en weer later via de site. Kreeg daar veel positieve reacties over, zo van, goh waarom ga je geen boek uitgeven. Je schrijft zo leuk en luchtig, dat het makkelijk wegleest.
Zo werd het idee gevormd om toch maar op zoek te gaan naar een uitgever en heb inmiddels vijf boeken uitgebracht, de zesde is op komst.