Zoals ieder wel op de hoogte is van het gebeuren in Amerika en daardoor er veel spanningen zijn in de wereld, is dat ook hier in de Dignahoeve ook best wel het geval.

Zo kwam er een mevrouwtje bij mij op het kantoortje van “Wijnand denk je dat het weer een wereldoorlog komt? Mijn man is anderhalf jaar geleden gestorven en hij was piloot bij de KLM dus ik weet ook wel dat het enorme grote dingen zijn die vliegtuigen.

Stel je voor dat ze hier ook vliegtuigen gaan kapen en laten neerstorten”.

En ja daar kwamen de tranen.

“Nou mevrouwtje dat van een wereldoorlog denk ik zelf persoonlijk dat het nog lang niet zover is, ik denk zelfs dat ze eerst eens goed na gaan denken hoe ze die terroristen moeten gaan aanpakken”, stelde ik haar gerust.

“Ja maar als je de hele tijd naar de televisie kijkt, dan hebben ze het over dit kan er gebeuren en dat kan er gebeuren, en ze laten iedere keer maar weer die vliegtuigen tegen de torens aan vliegen, het gaat de hele dag maar door, ik ben heel erg bang”, zei ze gelaten.

Nu is het tegenwoordig ook zo dat alles tot in de kleinste details wordt uitgezonden, en als er  nieuws is, we geweldenaren zijn in wat er allemaal zou kunnen gebeuren, en geven ook nog de terroristen aan wat ze eventueel nog meer kunnen doen.

En dan ook nog eens bij al die herhalingen, of  al die nieuwsuitzendingen maar weer dat vliegtuig tegen dat gebouw aan laten vliegen.

Natuurlijk het is de realiteit, maar is het allemaal niet wat teveel! En hoe denk je wat het  voor die oude mensjes is die alleen in hun huisje zitten, ze kunnen het niet meer verwerken en weten ook niet meer wat echt gebeurt, of wat men veronderstelt van wat "gaat" er gebeuren.

Nadat ik  mevrouwtje weer wat rustig had gekregen kwam er tot overmaat ook nog een wat oudere meneer naar binnen wandelen met de uitspraak ”Nou je zal het beleven dit wordt weer een wereldoorlog daar is geen houden aan, hebben jullie het gezien op de TV wat ze allemaal gaan doen die moslims”.

Daar was ik weer net zo ver het mevrouwtje weer in tranen.

“Ho ho meneer, kan het niet wat minder want u praat over “die moslims” maar ik geloof dat het niet gepast is om zo over deze mensen te praten, want er zijn  moslims die dit helemaal niet willen”.

“En wat ze op de televisie allemaal zeggen is hoofdzakelijk speculeren over wat er allemaal zou kunnen gebeuren en niet dat het daadwerkelijk ook allemaal gebeurt”.

Al mopperend stapte die meneer mijn kantoor uit en ik maar weer even praten met mevrouw om haar een beetje gerust te stellen.

En zo waren er meer oudere mensen die niet meer wisten wat er zou kunnen gebeuren of wat er allemaal al was gebeurd.

Later sprak ik die meneer nog even en hij begreep toch wel dat het niet slim is om zo al te oordelen.

 “Want u jaagt al uw medebewoners op stang wat helemaal niet nodig is en daar zitten we niet op te wachten”.

Wat ik niet wist en later van het mevrouwtje die bij mij in het kantoortje zat hoorde, dat die meneer nog bij haar langs was geweest om toch nog maar even haar gerust te stellen.

 

De Oudjeswachter.