Vermoeiend.
Ja inderdaad vermoeiend is het allemaal. Dit verhaal schreef ik toentertijd dat Geert Wilders weer eens heftig was uitgevallen Natuurlijk is het meteen een hetze tegen Geert Wilders. Hij had zich natuurlijk wat genuanceerder uit moeten drukken. Want tegenwoordig moeten mensen elkaar afslachten in plaats van gewoon alleen hun eigen idealen volgen.

Wilders bedoelt denk ik toch wat je in zoveel huiskamers hoort, dat die raddraaiers aangepakt moeten worden, en dat is in mijn ogen van alle soorten nationaliteiten. Dus ook de vervelende Nederlandse raddraaiers. Maar ja als jij in zo’n buurt woont waar het alleen Marokkaanse raddraaiers zijn, dan ben je geneigd om je alleen tot die groep te richten.

Als je een beschuldigende vinger op wil steken kan dat altijd. Ik vind dat we Nederland aan het weggeven zijn. Ik vind dat we uit Europa moeten stappen, ik vind dat ieder land voor zichzelf moet zorgen. Elk land heeft zijn eigen cultuur en die zijn soms zo verschillend die kan je niet versmelten in een Europa één. Dan is het makkelijk om degene die dat tewerkgesteld hebben als schuldige aan te wijzen. Nee het is eigenlijk beter om je energie in je eigen idealen te stoppen en die proberen te promoten en te realiseren.

Je ziet het ook bijvoorbeeld bij het voetbal. Als jij supporter bent van een club moedig ze aan. Wees blij en gelukkig als ze winnen, wees verdrietig als ze verliezen, maar stop na de wedstrijd met het uithalen tegenover een andere club. Natuurlijk mag je in een stadion ‘boe’ roepen of fluiten als er een overtreding wordt gemaakt, maar tegenstanders met zware scheldwoorden of met fysiek geweld aan vallen, het is niet de bedoeling. Daar kweek je alleen maar haat mee. Vergeet nooit dat je eigen team ook wel eens in de fout gaat.

Zelfs mensen worden in een gebouw gestopt, wat ze overigens vrijwillig doen, en moeten elkaar dan gaan afmaken en uitmaken voor alles, anders vind de kijker het niet interessant.
Ik bedoel, het lijkt wel of alles is gericht om elkaar af te maken.
Mensen willen alles maar manipuleren. We worden steeds ouder wordt er beweerd. Maar hoe wordt je in leven gehouden soms. Er zijn verregaande behandelingen die geheel tegen de natuur in gaan. Natuurlijk als het kleine ingrepen zijn waar je een mensen leven mee kan redden of rekken wie zou dat niet pakken. En nu weet ik dat er mensen zijn die zullen zeggen dat het een kans is om nog wat langer te leven. Als een ander dat wil moet hij of zij dat zelf weten maar ik zal zeer zeker niet kiezen om een levens rekkende chemo te nemen of zo. Dus ik bepaal mijn eigen keus, maar ga niet tegen iemand anders zeggen dat hij of zij het niet moet doen.
Ha, ha, dit is een moeilijk onderwerp! Want er is geen mens die het niet doet, zich met een ander te bemoeien. We hebben allemaal wel eens een beschuldigende vingertje naar iemand opgestoken, we kunnen het niet laten. Niemand maar ook niemand is volmaakt en soms moeten we wel eens tot verantwoording worden geroepen, echt waar!

Maar die kleine dingen gaat het nu niet om. Het is meer elkaar voor alles uit te maken en af te maken. De politiek bijvoorbeeld. Het is de laatste jaren niets anders dan elkaar af te slachten. Ook zij moeten de mens vertegenwoordigen in plaats van elkander aan te vallen moeten ze alleen hun eigen idealen promoten en daarmee stemmen zien te winnen en dan hun stinkende best doen om die te realiseren.
Dus Geert een voorbeeld voor jou.

Ik kan ook makkelijk roepen dat ik niet eens ben met Europa één. Ik kan ook fanatiek hier schreeuwen dat die luie Grieken zelf hun geld moeten verdien, ik kan ook hier heel hard roepen dat die Bulgaren op moeten rotten naar hun eigen land. Ik fiets s ’morgens van Pool tot Pool die gasten nemen onze plaatsen en huizen in. Ze hebben ook nog eens voordelen met een ziekenkosten verzekering, wat een idioterie in dit land. Ik weet zeker dat ik dan genoeg mensen om me heen krijg die roepen dat ik gelijk heb, want daar hebben we het thuis toch over? En dan meen ik het ook nog!
Maar ja, als ik zulke dingen voor de TV ga zitten roepen dan komen er ook mensen in opstand en die dan mij willen neerhalen en roepen dit is ‘discriminatie’, zo is het nu eenmaal. Men zit juist op deze kans te wachten om daar weer wat uit te halen.
Zo ook in de politiek. Stiekem vinden ze het helemaal niet erg wat Geert Wilders heeft gedaan, dit is weer de kans om meer zieltjes te winnen voor hun partij. Zo dat ei heb ik ook weer gelegd.

Heel langzaam kwam bij mij het besef dat ik steeds meer naar mijzelf moet richten. Eerst voor mezelf zorgen, daarna eventueel mensen helpen. Niet financieel dat vermogen heb ik niet, maar wel op de fysieke manier. Vind het altijd nog steeds fijn om iemand te helpen daar waar ik kan, het geeft een goed gevoel, je krijgt er energie van.

Een wijze les is namelijk, dat als er iets gebeurt wat niet fijn of goed is, eerst bij mijzelf te raden gaan of het door mij komt in plaats bij degene waar het mee mis is gegaan. De tijd nemen voordat ik reageer, een pauze inlassen. Vaak kom je er toch achter dat je medeschuldig bent en dat het ook mis communicatie kan zijn. En dan maar hopen dat er een goede antwoord of oplossing komt.
Maar ik moet wel beamen, sinds ik meer eerst alles op mijzelf projecteer ik sterker ben geworden en veel minder stress heb. Ook veel rustiger en dat betaald zich weer uit in betere prestaties. Zowel op het werk vlak maar ook op het sportieve vlak. Heb een enorme lading energie erbij gekregen. Voelde een enorme rust over me heen komen.

Een paar jaar geleden was ik aan het googelen op het internet naar een nieuw boek om te lezen. Mijn gevoel gaf aan dat ik weer eens iets anders moest gaan lezen dan wat ik vaak leuk vond. Ik lees graag fantasie of magie boeken maar nu voelde het anders. Ik vond een boek met de titel KI kracht van binnenuit. Las een paar keer de korte beschrijving en kreeg er een prettige rilling van, maar toch klikte ik het weg. Ging verder zoeken maar vond niets wat me aanstond. Uiteindelijk terug naar het boek en zonder verder na te denken bestelde en betaalde ik dit boek. Dit boek heeft me gegrepen en heel mijn huidige denken van het leven verandert. Het is niet bij het lezen gebleven, voer nu heel wat oefeningen uit wat ik uit het boek haalde. Kocht ook het boek met de verkorte stukjes oftewel het KI handboek met allerlei oefeningen.

Wat ik uit het boek haalde was ook, dat je meer moest genieten op de dag de je leefde. Niet het verleden en niet de toekomst, nee de dag van NU! Dat betekent heus niet dat je alles moet laten wat er is gebeurt in je leven en wat er voor de toekomst moet worden geregeld, dan kom je jezelf ook weer tegen.
Ook geniet ik nog meer van de natuur, nog meer als dat ik altijd al deed, op deze aardbol. Ik zie steeds wonder op wonder, maar weet ook dat het enorm sterk kan zijn en zich tegen ons kan richten. Wij mensen denken wel dat we heel wat zijn, maar och we zijn zo nietig, met een simpele storing in ons lichaam kunnen we zo verdwijnen van deze aardbodem en dan heb ik het nog niet over de krachten van de natuur. We zijn stipjes die zomaar weggevaagd kunnen worden.

Als ik dan weer zo vermoeiend denk of prakkiseer dan trek ik me snel terug in mijn innerlijke kracht om daar weer sterk uit te komen. Voor mij helpt het echt!
Wij mensen zijn allemaal wezentjes dat goed kunnen doen, die stom kunnen doen en ook soms hele slechte dingen kunnen doen, niemand uitgezonderd!
Vermoeiend vind ik de wereld de laatste tijd zeker en vaak ben ik het vechten moe.
Maar toch vind ik altijd wel weer de momenten om leuke en gezellige dingen te doen.
Het is iets waar we allemaal mee te maken hebben.

Ik eindig zoals ik begon ‘Vermoeiend’.