Nog steeds zijn ze te koop, de boeken die ik geschreven heb. Zie de link: Mijn boeken.

Home » Is alles echt zo nu?

Is alles echt zo nu?

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 15:09

De laatste dagen heb ik toch met regelmatigheid met open mond naar het nieuws gekeken. Om meten maar met de ‘deur in huis te vallen’ om te beginnen met de eerste prik tegen de corona virus. Wat een bombarie en circus gedoe, de hele media er bovenop. Daar nog bij een paar pinguïns in pak gestoken en stonden te klappen als een….. ja… pinguïn. Tjonge wat een overgedreven gedoe.

Natuurlijk… ik snap heus wel dat de situatie ernstig is en vooral naar de vele slachtoffers en mensen die in de zorg en ziekenhuizen werken. Het is een wereldwijd probleem.

Als je nog even terug gaat naar het begin van deze pandemie, dan hoorde je van alle kanten roepen dat deze ellende ook voordelen had, zoals het milieu. De lucht werd schoner, veel minder vliegtuigen en verkeer op de weg. Maar aan de andere kant begon men zich alweer druk te maken over het ‘op vakantie gaan’. Tja als je op vakantie gaat naar het buitenland stap je toch weer in het vliegtuig of massaal in de auto. Mag je niets over zeggen, want dan vallen er weer mensen overheen dat je ook werk afpakt van de arbeiders die op Schiphol werken. Waarom kunnen we niet 1 jaartje overslaan of in ieder geval in eigen land blijven?

Vuurwerk ook zo iets aparts. Het is toch echt milieu vervuilend, we steken niet alleen in Nederland vuurwerk af maar over de hele wereld. Och het maakt niet uit dat dieren helemaal van slag raken of dat de lucht voor 1 keer zeer vervuild raakt. Zelfs als het verboden is (voor 1 keer) dan doen we het ‘lekker puh toch!’.

Wat komt er terecht van het herstellen van het milieu, ik ben bang van ‘niets’. We zullen er dan toch dingen voor moeten laten. De auto meer laten staan. Korte stukjes naar de winkel, kinderen met de auto naar school brengen, weekend vliegreisjes naar grote steden voor een koopje. Het zijn een paar dingen die kunnen helpen.

Ik heb de overtuiging dat het milieu protesteert op alle gebied, stormen, zware regen buien, vele branden. De mensheid wordt ook steeds kwetsbaarder, de aarde kraakt. Vandaar ook dat de virus steeds meer macht krijgt en toeslaat.

Ik toch blijf en ben ik positief, er komen weer betere tijden. Er is alleen daadkracht voor nodig en dat moeten we doen met zijn allen.

 

Groetjes Wijnand.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.